Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Φτιάξτε πανεύκολα γλειφιτζούρια για τα παιδιά σας!!!

Γεια σας φίλοι μου!!!!
Στο πάρτι για τη γιορτούλα της κορούλας μου που έγινε πριν από μια εβδομάδα, μεταξύ όλων των άλλων, είχα φτιάξει και γλειφιτζούρια για τους λιλιπούτειους καλεσμένους μας.  


Η συνταγή προέρχεται από τον Στέλιο Παρλιάρο, τον οποίο και λατρεύω πραγματικά!!!!!! Είναι απίστευτος στη δουλειά του και το κυριότερο είναι πως δίνει τις σωστές αναλογίες στα υλικά αλλά και στον τρόπο εκτέλεσης. Οποιαδήποτε συνταγή του και να έχω δοκιμάσει, είχε μεγάλη επιτυχία!!!!

Τα υλικά της συνταγής είναι πολύ απλά, τόσο που νομίζω πως η καθεμιά μας λίγο πολύ μπορεί να τα βρει στην κουζίνα της:
- 500γρ. ζάχαρη
- 200γρ. νερό
- 200γρ. γλυκόζη
- χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) 
- χάρτινα στικ 
- λαδόκολλα

Και βεβαίως η εκτέλεση είναι ακόμα πιο απλή:
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη (χωρίς να ανακατεύουμε) μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Για να καταλάβετε το καραμέλωμα, δεν έχετε παρά να ρίχνετε κατά διαστήματα με ένα κουταλάκι από το μείγμα που βράζει σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό για να δείτε αν στέκεται και δημιουργείται κρύσταλλος.  Μόνο όταν η καραμέλα έχει κρυσταλλώσει είναι έτοιμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε κανά πεντάλεπτο να κρυώσει, προσθέτουμε αν θέλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (εγώ έβαλα μπλε και κίτρινο για να βγάλω το πράσινο) και ανακατεύουμε πολύ καλά!!!! 
Στρώνουμε σε μια λαμαρίνα ένα κομμάτι λαδόκολλα και αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα γλειφιτζούρια. Πως; Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε ποσότητα από την καραμέλα και την ρίχνουμε στη λαδόκολλα. Αυτό από μόνο του θα πάρει περίπου ένα στρογγυλό σχήμα και κολλάμε αμέσως τα στικ. 
Αφήνουμε μερικές ώρες (εγώ τα άφησα όλη τη νύχτα) και τα ξεκολλάμε με προσοχή από τη λαδόκολλα. 
Διακοσμούμε κατά βούληση. 

Τα γλειφιτζούρια τα έφτιαξα μαζί με την 3,5 ετών κορούλα μου και πραγματικά το διασκεδάσαμε αφάνταστα!!!!!
Καλή επιτυχία σε όσες το επιχειρήσουν!!!!

Πολλά φιλιά 

Νατάσα

3 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...